Het was ergens in 2013 dat ik tijdens werk in Heerhugowaard werd aangesproken door Harry Oudendijk. Mijn oude klasgenoot en zeer gewaardeerde collega vroeg of ik even tijd voor hem had en iets met mij wilde bespreken bij een kop koffie in de koffiecorner. Wanneer Harry je dit vraagt zeg je meestal geen 'nee'.

"Ik wil je vragen of je mee wilt doen aan een project waar ik, samen met Bea, Tom, Lenie en nog een hele rits andere mensen, mee bezig ben. Het heet Samenloop voor Hoop en is bedoeld om geld op te halen voor het KWF Kankerbestrijding." Harry zelf is een zogenaamde 'survivor'. Iemand die de eerste slag met kanker heeft gewonnen, maar altijd onder controle zal blijven staan voor het geval de ziekte weer de kop op steekt. Bij Harry werd in 2005 de ziekte van Kahler geconstateerd. Een vorm van beenmergkanker die er voor zorgt dat met name botten worden aangetast en dan in het bijzonder in de rug. Sinds de diagnose heeft Harry beenmergtransplantaties achter de rug en kun je zien dat hij moeite heeft met lopen. De ruggenwervels van Harry zijn flink gesleten en qua lengte heeft Harry ook flink wat moeten inboeten. Dit alles laat onverlet dat hij optimistisch blijft, positief naar buiten treedt en een inspirerende kracht is achter Samenloop voor Hoop.

Ik heb uiteindelijk toegezegd deel te nemen, maar dan uitsluitend voor het maken van foto's. Een impressie van de Samenloop voor Hoop (een 24-uurs wandeltocht op de atletiekbaan van AV Edam) is hier te zien. Er is zowel kleur als zwart-wit werk te zien.

Geniet er van,

Harry